Ordenar por:

relevancia fecha

12/03/2009

JFoncat lo descubrió en marzo de 2008

Graben, l'arteria simbòlica de Viena.

Antic campament i fosso (graben) romà de Vindobona que defensava la ciutat de Carnuntum de les invasions barbares, convertit en la actualitat en l'arteria simbòlica de Viena.

Carrer equiparable al Passeig de Gràcia de Barcelona, per a vianants, molt ampla i molt "cool" i elegant, centre neuràlgic de la Viena comercial, on els alts edificis burgesos i palaus, conviuen amb edificis oficials i elegants botigues de principi del segle XX i tot una sèrie de terrasses de cafès alineades que envaeixen el carrer.
Aquí es pot trobar les seus de Cartier o Louis Vuitton. Dolce & Gabbana, Bulgari i Tiffany, o Hermés, Gucci, Chanel, etc.

Comença al Palau Esterhàzy, al carrer Kohl Markt i mort a la Stephansplatz, just a tocar la Stephansdom (Plaça de la Catedral de Sant Esteve/Esteban).
En el seu centre hi ha la gegantina columna daurada de la "Pesta" (Pestsäule, 1693), que es la més impressionant de totes les columnes barroques construïdes per aquest motiu a Àustria, on destaca l’imatge de la pesta vençuda, una vella bruixa demacrada i derrotada per un àngel amb la creu i l'estàtua de Leopoldo I resant.

Baixant el Graben des de el carrer Kohl Markt, a ma esquerra s’obre un plaça on hi trobarem l’església de Peterskirche (1733 - Sant Pere).
Amb una gran cúpula verda grisosa i una façana molt estreta es un obra barroca que a l’interior s’ha portat fins l’últim detall.

Passejar de dia o al capvespre pel Graben, fent el badoc, anant d’una vorera a un altre, per mirar de no perdre’t res, es un autèntic plaer.
Veure les seves botigues i seure en una terrassa per demanar un cafè acompanyat d’un tros de pastís strudel i practicar l'esport del "dolce far niente" encara més.

Revisat el Març 09

27/08/2009

Delirio gourmet

En pleno corazón de Viena, en la famosa calle Graben, a sólo unos metros de la Stephanplatz, se encuentra este templo dedicado a la gastronomía que en sus tres plantas aglutina todo lo que el más exquisito gourmet podría desear, desde caviar del mar Caspio hasta el "spanish pata negra". Miles de referencias de todo el mundo, eso sí, a un precio elevado, pero que en cualquier caso hacen que la visita a este establecimiento sea casi tan obligada como la de los principales monumentos de la ciudad. No tiene la opulencia de Harrods, pero ni falta que le hace. Los amantes de la comida disfrutarán a la par que sufren sus bolsillos...